Abonneren  Inloggen

PRINTmatters Vakdag ‘Waardevol, gezellig en inspirerend’

13 oktober 2023

Gisteren waren de Midden Nederland Hallen in Barneveld een dag lang het grafisch middelpunt van Nederland. De PRINTmatters Vakdag trok veel belangstellenden die geïnteresseerd waren in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van print en visuele communicatie. Bezoekers hadden het slechte weer en de files getrotseerd en werden daarvoor beloond met een inspirerende dag vol mooie ontdekkingen en ontmoetingen.

De gevarieerde keynotes en inspiratie-sessies gaven de bezoekers stof tot nadenken over presentatie, communicatie en toekomstige ontwikkelingen binnen de branche. Bestsellerauteur én omdenkfilosoof Berthold Gunster ging in op het transformeren van problemen tot nieuwe mogelijkheden. Alexander Klöpping trok een volle zaal met zijn ‘Dromen over morgen’-presentatie. De van TV bekende internetondernemer liet aan de hand van pakkende voorbeelden zien welke rol nieuwe technologieën nu en in de toekomst spelen in onze maatschappij en in ons dagelijks leven. Tijdens hun humoristische quiz deelde komisch duo Urgert & Van Deudekom hoe je nog succesvoller wordt.

Alexander Klöpping tijdens zijn keynote

Daarnaast waren er verschillende inspiratie-sessies, over de invloed van taal, de enorme ontwikkeling die e-commerce in China doormaakt, de beschikbaarheid van papier, duurzaamheid, design en ondernemen.

Netwerken op de beursvloer

Naast het sprekersprogramma was er volop gelegenheid om te netwerken. De ruime, open beursvloer met het centrale netwerkplein zorgde voor een levendige sfeer en bood de mogelijkheid de nieuwste innovaties op grafisch gebied te ontdekken, waardevolle contacten te leggen met andere professionals uit de printindustrie en bij te praten met bestaande relaties. Dat werd dan ook volop gedaan!

Photo-booth powered by PRINTmatters

De komende week zal je op LinkedIn waarschijnlijk een boel nieuwe profielfoto’s zien, want de fotocorner, waar je door een professionele fotograaf een nieuwe profielfoto kon laten maken, werd druk bezocht. ‘Ik heb al 5 jaar dezelfde foto op LinkedIn, mooi dat ik hier een nieuwe kan laten maken!’ was een van de enthousiaste reacties.

Waardevolle contacten

Dat het een geslaagde dag was blijkt ook uit de reacties op social media. ‘Fantastisch georganiseerd evenement, supermooie locatie, interessante en inspirerende gastsprekers en ook nog eens leuke contacten gelegd met andere enthousiaste communicatie- en print professionals. Zeer geslaagd en absoluut de moeite waard.’ Ook een andere bezoeker was duidelijk erg blij met de gelegde contacten. ‘Dat was wel een bezoek waard: de PRINTmatters Vakdag. Een uurtje Omdenken met Berthold Gunster is altijd goed voor een flinke dosis denkwerk. Maar dat is niet alles! We hebben ook nog twee toffe connecties gelegd om ons assortiment eventueel uit te breiden.’

Dank aan alle bezoekers, de geweldige sprekers en onze partners op de beursvloer die samen zorgden voor een mooie, sfeervolle dag. Of zoals een van de bezoekers het samenvatte: ‘Waardevol, gezellig en goed verzorgd en met inspiratie naar huis. Bedankt allemaal!’

Alle foto’s van de PRINTmatters Vakdag worden binnenkort gepubliceerd op www.printmattersvakdag.nl.


In het nieuwe PRINTmatters Magazine dat op 31 oktober verschijnt, lees je een uitgebreid verslag over de PRINTmatters vakdag. Wil je het magazine ook ontvangen, neem dan een proefabonnement (3 nummers voor 15 euro) en kies voor nazending.