Abonneren  Inloggen

Grote stijging in verkoop polsbandjes: vol festivalseizoen in aantocht

22 mei 2023

Online drukkerij Reclameland voorspelt een vol festivalseizoen. Terwijl de meeste feesten nog gehouden moeten worden, loopt het bij het Groningse bedrijf de afgelopen maanden al storm. De drukker uit Westerbroek verkocht in februari, maart en april dit jaar driekwart meer polsbandjes dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal polsbandjes steeg met 76 procent naar 115.600 exemplaren, dit waren er in 2022 nog net geen 40.000 stuks. Naast polsbandjes, was de aankomende festivaldrukte ook te merken aan de hoeveelheid verkochte tickets. Het aantal verkochte tickets nam in de maanden februari, maart en april met 17,5 procent toe naar ruim 333.000 stuks. Over dezelfde periode werden er vorig jaar zo'n 263.000 tickets besteld.

Drukke maanden
De groei van het evenementendrukwerk is in deze periode een jaarlijks terugkerende trend, weet Reclameland. Specifiek voor het festivalseizoen schaalt de drukker jaarlijks op. ‘We bereiden ons altijd voor in de maanden voorafgaand aan de periode dat het merendeel van de evenementen gehouden wordt’, aldus Wouter Haan, CEO Reclameland. ‘Toch heeft de stijging ons ook verrast. Het is een signaal dat mensen weer zin hebben in een feestje.’


Geen grafisch nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters