Abonneren  Inloggen

Genomineerden World Trade Center Twente Export Award bekend

17 maart 2023

Deze week zijn de genomineerden voor de World Trade Center Twente Export Awards bekendgemaakt. In de categorie ‘Internationaal ervaren MKB’ maken Drukkerij Zolemba B.V. uit Haaksbergen, verpakkingsmachine-fabrikant Omori Europe B.V. uit Oldenzaal en fabrikant van gereedschappen en gereedschapssystemen WILA B.V. Lochem kans op de Rabobank Export Award. De uitreiking van de awards vindt op 23 maart plaats in Enschede.

De World Trade Center Twente Export Award wordt periodiek uitgereikt aan een bedrijf of organisatie in de regio die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op onder andere exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. Naast de Award zelf ontvangt de winnaar mooie prijzen. De onafhankelijke vakjury heeft uit de aanmeldingen en na de bedrijfsbezoeken drie genomineerden gekozen per categorie.

Novel-T Export Award

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt ook de ‘Novel-T Export Award’ uitgereikt, aan de meest kansrijke starter op de internationale markt. Voorwaarde hieraan is dat de starter minder dan drie jaar internationaal actief is. Kanshebbers zijn Metachef (een online platform met een grote collectie 3D modellen van food, verpakkingen en machines), OneThird (een foodtech-startup die voedselverlies en voedselverspilling voorkomt door de koelketenlogistiek te verbeteren) en Pescheck (software om het onboardingsproces met digitale, snelle en geautomatiseerde checks te versnellen).

Bron: WTC Twente


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief